Tratamentul care ar opri creșterea tumorilor

Cancer
Cercetătorii de la Centrul pentru Cancer al Universității din Colorado au descoperit un complex intracelular - NLRP3 -, care reduce inflamația și extinderea melanomului.

Oncologii ar putea avea în curând un nou tratament împotriva melanomului în urma descoperirii cercetătorilor de la Centrul pentru Cancer al Universității din Colorado: inhibitorul oral NLRP3.

”NLRP3 este un membru al unei familii mai numeroase care este implicată în detectarea semnalelor de pericol. (...) Este un receptor care supraveghează compartimentul intercelular al unei celule, căutând molecule de pericol sau agenți patogeni. Când NLRP3 recunoaște aceste semnale, duce la activarea caspazei-1, o proteină implicată în procesarea și maturarea interleukinei-1- beta în forma sa biologică activă, provocând un răspuns inflamator intens. Am constatat că în melanom, acest proces este neregulat, ducând la creșterea tumorii”, explică oamenii de știință.

Aceștia pleacă de la ipoteza că inhibitorul NLRP3 ar scăderea creșterea tumorilor, cercetătorii analizează  efectele medicamentului asupra melanomului, precum și a cancerului de sân și a cancerului pancreatic, potrivit medicalxpress.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel