Tratarea obezității, beneficii pentru sănătatea mintală a copiilor

Obezitate
Tratarea obezității la copii și adolescenți îmbunătățește stima de sine și imaginea corpului, conform unei analize a tuturor studiilor relevante publicate până în prezent.

Analiza, care este publicată în Obezitatea pediatrică, a inclus 64 de studii.

Pierderea în greutate a părut importantă pentru obținerea îmbunătățirii imaginii corporale, dar nu a respectului de sine, notează Wiley.

Constatarile noastre sunt incurajatoare, deoarece arata ca tratamentul obezitatii pediatrice poate imbunatati rezultatele psihologice, precum si cele legate de greutate, a declarat autorul principal Megan Gow, dr., De la Universitatea din Sydney, in Australia.

O căutare sistematică a literaturii publicate până în iunie 2019 a fost întreprinsă utilizând baze de date electronice MEDLINE, EMBASE, Biblioteca Cochrane și PsychINFO. Studii eligibile au implementat o intervenție de tratament cu obezitate, inclusiv o componentă dietetică și de activitate fizică cu / fără o componentă comportamentală, la copii și adolescenți cu exces de greutate / obezitate și au evaluat respectul de sine și / sau imaginea corpului. Datele au fost extrase de către un recenzor și verificate încrucișat. Metaanaliza a fost utilizată pentru a combina datele rezultatelor și analiza moderatorului pentru a identifica caracteristicile intervenției care influențează rezultatele.

Rezultate

Au fost identificate 64 de studii. Metaanaliza a 49 de studii a indicat faptul că tratamentul obezității pediatrice are ca rezultat o creștere a postintervenției (respectul standardizat, [SE] 0,34 [0,03], P

concluzii

Tratamentul obezității pediatrice îmbunătățește respectul de sine și imaginea corpului pe termen scurt și mediu. Aceste descoperiri pot susține îmbunătățiri ale altor rezultate psihologice.

 

 

Studiul aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel