Tratează sinuzita în câteva minute cu ingrediente din bucătăria ta

Sinuzita este o afecțiune fără complicații majore, dar care reduce foarte mult calitatea vieții: durerile de cap, nasul înfundat și febra sunt simptome recurente. Cu toate acestea, există soluții simple pentru a scăpa de această afecțiune. Toate ingredientele de care ai nevoie se află în bucătăria ta! 

Ce este sinuzita?

Sinuzita este o boala caracterizată prin inflamarea sinusurilor, care poate fi însoțită și de inflamația mucoasei nazale. Acest lucru poate fi cauzat de o infecție virală sau bacteriană care se răspândește prin sinus și irită mucoasa umflată. Umflarea sinusurilor este ceea ce dă naștere senzației tipice de congestie nazală și, prin urmare, un nas înfundat. De asemenea, este foarte frecvent ca sinuzita să fie însoțită de dureri de cap, precum și de febră.

În unele cazuri, pot apărea unele complicații extreme legate de sinuzită:

- meningită

- tromboflebită

- abces cerebral

Remediile naturale la îndemână

Pentru a evita simptomele deranjante ale sinuzitei, precum și orice complicații potențiale care se pot dovedi periculoase, ai la îndemână câteva soluții simple și rapide. 

1. Soluții saline

Potrivit unui studiu realizat de revista științifică Canadian Family Physician, soluțiile saline nu numai că pot ajuta la tratarea simptomelor sinuzitei, ci pot, de asemenea, împiedica dezvoltarea rezistenței la antibiotice.

Această soluție salină oferită de medicul ORL Jean-Loup Dervaux este o alternativă naturală și ieftină împotriva sinuzitei. Pentru a o realiza, vei avea nevoie de: 

- un spray nazal gol

- apă

- ½ linguriță de sare de mare

Într-un recipient curat, amestecă apa și o jumătate de linguriță de sare de mare grosieră. Fierbe totul câteva minute, apoi lasă să se răcească.

Folosind un spray nazal gol, introdu câteva picături de soluție salină în fiecare nară, apoi înclină capul pe spate câteva secunde înainte de a-ți sufla nasul.

Procedura trebuie repetată de 3 până la 4 ori pe zi, până când simptomele se ameliorează. Nu uita să vă reînnoiești soluția salină la fiecare 24 de ore.

2. Inhalare

Pentru acest truc, plantele vor fi primul tău aliat. Mentă, cimbru și eucalipt sunt recomandate în special, pentru ameliorarea simptomelor sinuzitei și îmbunătățirea respirației.

După cum explică dr. Erkki Bianco, medic ORL, vaporii de apă facilitează eliminarea microbilor și provoacă, de asemenea, o ușoară vasodilatație. 

Cum procedezi:

Pentru început, încălzește apa într-un recipient. Odată ce fierbe, adaugă câteva frunze uscate de mentă și eucalipt (sau cimbru) și lasă pe foc timp de 5 până la 10 minute. Toarnă preparatul într-un castron, așteaptă câteva minute cât să se răcească un pic,  apoi așază capul deasupra recipientului, acoperindu-l cu un prosop. Ține ochii închiși. Inspiră încet prin nas, apoi după 10 minute de inhalare (timpul maxim recomandat), suflă-ți nasul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel