Tulcea, bilanț 2019: 34 de persoane internate pentru consum substanțe psihoactive

Substanțele psihotrope sunt medicamente care-ți afectează mintea și comportamentul
34 de persoane din județul Tulcea au ajuns la spital, în 2019, în urma consumului unor substanțe psihoactive, iar autoritățile atrag atenția că numărul real al consumatorilor este mult mai mare.

Coordonatoarea Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA), Alina Matei, a declarat, în timpul prezentării bilanțului activității din 2019, că anul trecut Spitalul Județean de Urgență a raportat 34 de cazuri de consum de substanțe psihoactive, în 24 dintre ele fiind vorba de persoane de sex masculin.

„Cea mai mică persoană avea 12 ani, era o persoane de sex feminin care a consumat substanțe necunoscute, iar cea mai în vârstă a avut 65 de ani, a fost femeie și a consumat medicamente pentru tratament psihiatric", a menționat Matei, citată de Agerpres.

În majoritatea cazurilor, respectiv 13, autoritățile nu au putut menționa substanța consumată de persoanele internate.

La rândul lui, procurorul șef al Biroului Teritorial Tulcea al DIICOT, Ion Băetrău, a anunțat că au fost trimise în judecată 21 de persoane.

„Trebuie să avem în vedere faptul că la un traficant de droguri avem cel puțin 10 consumatori. Sunt foarte mulți însă care fie nu sunt depistați, fie, în cazul consumatorului, nu se adresează CPECA", a precizat procurorul-șef Băetrău.

Potrivit raportului CPECA, anul trecut 36 de persoane s-au adresat biroului din Tulcea solicitând servicii de consiliere, asistență socială și informații, iar patru dintre ele erau minore.

De asemenea, angajații Centrului, alături de voluntari, au derulat mai multe programe de informare atât în unitățile de învățământ, cât și la evenimentele publice, numărul total al beneficiarilor fiind de 16.973, majoritatea elevi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel