Uleiul de floarea soarelui: ce miracole face pentru fața și părul tău
Autor: Adisa Codruț pe 14 iul, 17:49 | Practic și util

Floarea-soarelui

Floarea soarelui este îndrăgită pentru aspectul ei frumos, capabil să ne facă să zâmbim. Semințele prăjite sunt o gustare excelentă, iar uleiul este folosit la gătit. Dar puțini știu despre beneficiile reale ale uleiului de floarea soarelui.

Uleiul de semințe de floarea-soarelui este bogat în vitamina E și seleniu, care ajută la stimularea colagenului, la întărirea pielii îmbătrânite, la hrănirea profundă a pielii uscate și la combaterea deteriorării texturii naturale a pielii din cauza toxinelor. Cu proprietăți antiinflamatorii, formula calmantă poate reduce roșeața și calmează inflamația. 

Faceți o mască DIY cu 2 linguri de iaurt, un vârf de turmeric, 1/2 lingură de gel de aloe vera și 1/2 lingură de ulei de semințe de floarea soarelui. Întindeți amestecul pe zona iritată și curățați-l după 20 de minute. Utilizați această pastă de două ori pe săptămână și curățați-o cu apă rece.

Un ulei natural care elimină grămezi de grăsimi atunci când este aplicat în mod regulat pe piele și pe păr, poate păstra hidratarea și va preveni uscarea. 

Miraculos pentru păr

Pentru păr deteriorat, pur și simplu dați pe păr cu acest ulei și periați-l ușor. Vă va ajuta să eliminați șuvițele rebele și să vă protejați părul de daune suplimentare. 

Căderea părului este o problemă obișnuită și recurentă pe care o experimentează majoritatea oamenilor. În loc să opteze pentru tratamente chimice sau nenaturale, alegeți un tratament săptămânal dintr-un amestec format din acest ulei de semințe (bogat în acid linolenic - un salvator pentru căderea părului) cu 2 linguri de ulei de nucă de cocos. Acest lucru va ajuta la promovarea creșterii părului, în timp ce vă menține rădăcinile hidratate și hrănite.

Practic și util Vezi toate articolele