Uleiul de mușețel, beneficii NEBĂNUITE! Anxietate, somn și piele. 6 moduri de folosință

Uleiul de mușețel. Foto: Pixabay
Când vorbim de mușețel, majoritatea dintre noi asociază acest ingredient cu un ceai, dar există și un ulei esențial care are numeroase beneficii pentru sănătate. Iată care: 

Uleiul de mușețel provine din florile plantei de mușețel. La fel ca în majoritatea uleiurilor esențiale, uleiul de mușețel este extras din florile plantei, utilizând un proces cunoscut sub numele de distilare cu abur. 

Beneficiile uleiului de mușețel

Uleiul de mușețel are proprietăți calmante și antioxidante. Ca rezultat, există o mulțime de beneficii în utilizarea acestuia, inclusiv acestea trei:

- Problemele pielii - datorită proprietăților sale antiinflamatorii, uleiul esențial de mușețel poate ajuta la calmarea inflamației și roșeței pielii, făcându-l un remediu natural util pentru varii afecțiuni, cum ar fi acneea.

- Promovează somnul - mușețelul a fost mult timp legat de îmbunătățirea calității somnului. Un studiu efectuat pe 60 de persoane, cărora li s-a cerut să bea mușețel de două ori pe zi, a constatat că la  toați subiecții calitatea somnului lor s-a îmbunătățit semnificativ până la sfârșitul cercetării.

- Atenuează anxietatea - cercetătorii au descoperit că uleiul de mușețel ajută la atenuarea anxietății acționând ca un sedativ ușor datorită compusului alfa-pinenic care interacționează cu neurotransmițătorii creierului.

Cum se folosește

Faceți întotdeauna un test pe piele înainte de a folosi uleiuri esențiale pentru a vă asigura că nu vă irită pielea și întotdeauna diluați-l mai întâi cu un ulei purtător înainte de a-l pune pe piele. Spre exemplu, mușețelul este înrudit cu margaretele, care pot provoca alergii. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile producătorului cu privire la modul de utilizare.

1) Pulverizați-l

Creați un amestec care conține 10 - 15 picături de ulei de mușețel la jumătate de litru de apă, turnați-l într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați.

2) În umidificator

Puneți câteva picături într-un difuzor (umidificator) și lăsați aroma să împrospăteze aerul.

3) Masaj

Diluați 5 picături de ulei de mușețel cu 10 ml de ulei de bază și masați ușor în piele.

4) Faceți baie cu el

Faceți o baie caldă și adăugați 4 până la 6 picături de ulei de mușețel. Apoi relaxați-vă în cadă timp de cel puțin 10 minute pentru a permite aromei să funcționeze.

5) Inhalați-l

Mirosiți direct din sticlă sau presărați câteva picături de ea pe o cârpă sau țesut și respirați ușor prin ea.

6) Aplicați-l

Adăugați 1 până la 2 picături în loțiunea sau hidratantul pentru corp și masați amestecul în piele. Alternativ, faceți o compresă de mușețel înmuiând o cârpă sau un prosop în apă caldă și apoi adăugând 1 până la 2 picături de ulei diluat înainte de aplicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel