Unghiile din gel, risc mai mare de cancer: totul depinde de un detaliu

Unghii din gel     Foto: pixabay.com
Unghiile din gel ar putea crește riscul de cancer, însă nu gelul în sine, ci lampa cu ultraviolete folosită pentru uscarea gelului. Depinde, însă de un mic detaliu, pe care îl explică specialiștii.

Gelul în sine nu a fost asociat cu un risc crescut de cancer, însă lămpile cu ultraviolete care se folosesc pentru uscarea gelului, pentru a sigila lacul în timpul manichiurilor profesionale, pot prezenta îngrijorare. Asta pentru că multe emit niveluri destul de ridicate de radiații UVA, care joacă un rol major în dezvoltarea cancerului.

Nivelul de risc depinde de frecvența manichiurilor. Un studiu realizat în JAMA Dermatology a indicat că nivelul expunerii la UVA asociat cu o manichiură pe gel la fiecare două săptămâni probabil nu este suficient de ridicat pentru a crește semnificativ riscul de cancer de piele.

Totuși, există lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja mâinile de expunerea la UVA. Înainte de manichiură, folosiți pe mâini o protecție solară impermeabilă, SPF 30 sau mai mare. De asemenea, ați putea lua în considerare folosirea unei perechi de mănuși medicinale, cărora le-ați tăiat vârfurile degetelor, atunci când vă faceți manichiura cu gel.

De asemenea, vă poate ajuta să vă minimizați expunerea la acetonă - solventul utilizat pentru îndepărtarea gelului vechi - care vă poate usca pielea și unghiile.

În loc să scufundați degetele în soluție, încercați să înmuiați tampoane de bumbac în acetonă și să le aplicați pe unghii timp de 10 până la 15 minute.

Dacă unghiile sunt uscate, este, de asemenea, o idee bună să faceți o pauză de la oja timp de o săptămână sau două de câteva ori pe an. În timpul acestor pauze, aplicați vaselină sau altă cremă hidratantă pe unghii de mai multe ori pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel