Urticaria, încă un motiv pentru care să înveți să gestionezi stresul

 Aspectul tenului rămâne tânăr         Foto: pinkvilla.com
Dacă suferiți de o erupție pe termen lung sau recurentă, aceasta ar putea fi legată de stres, susțin experții.

Unul dintre principalele tipuri de erupție prin stres este urticaria. Poate fi declanșat de multe lucruri diferite, inclusiv de stresul emoțional. Deoarece există atât de mulți factori declanșatori, aproximativ 20% dintre oameni experimentează urticarie la un moment dat în viața lor.

Ce mai cauzează urticarie? Căldura, polenul, plantele, alimentele, medicamentele, latex, acarienii, lumina soarelui, exercițiile fizice, apa, mușcăturile și înțepăturile insectelor etc.

La fel ca și erupția cutanată, alte simptome de urticarie includ mâncărime, senzație de arsură sau usturime. În mod ironic, dacă simptomul este foarte neplăcut, cronic sau dacă erupția cutanată este foarte vizibilă, atunci ar putea provoca stres emoțional, precum și stresul ca cauză principală.

Departe de a fi pur și simplu o reacție la viața modernă, corpurile noastre se stresează ca un mod de a ne feri de pericol. Seturile de răspuns la stres ale unei cascade de hormoni care ne ajută să luptăm sau să fugim de situațiile care pun viața în pericol. Consecințele acestui lucru includ devierea energiei către organele care sunt cele mai necesare, schimbarea fluxului sanguin și stimularea sistemului nervos și a răspunsului imun.

Pentru a exclude dacă urticaria este cauzată sau nu de stres, este înțelept și aproape în întregime benefic să gestionezi nivelul stresului și să discuți cu medicul opțiunile disponibile, potrivit hollandandbarrett.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel