Vaccin anti-COVID. Directorul general al AstraZeneca: am descoperit formula câștigătoare
Autor: Adisa Codruț pe 27 dec 2020 / 18:31 | Farma

Directorul general al grupului farma AstraZeneca, Pascal Soriot, a declarat, presei internaționale, că vaccinul anti-COVID creat împreună cu Oxford asigură o ”protecție de 100%”. 

Directorul general al companiei farmaceutice AstraZeneca, Pascal Soriot, susține că oamenii de știință au descoperit ”o formulă câștigătoare” pentru a îmbunătăți eficacitatea vaccinului dezvoltat de grupul farma. Acesta a mai precizat că testele de vaccin, create împreună cu experți de la Universitatea Oxford, au arătat o rată de eficacitate de 90% atunci când oamenilor li s-a administrat o jumătate de doză urmată de o doză întreagă cel puțin o lună mai târziu. Când s-au administrat două doze complete la cel puțin o lună distanță, vaccinul a avut o eficacitate de 62%, ceea ce înseamnă că - atunci când s-au luat în considerare toate rezultatele, eficacitatea generală a fost de 70%.

”Credem că am descoperit formula câștigătoare și cum să obținem eficacitate care, după două doze, este acolo sus cu toți ceilalți (n. r. care au creat vaccinuri anti-COVID). Nu vă pot spune mai multe pentru că vom publica la un moment dat”, a declarat directorul AstraZeneca, potrivit news.sky.com.

 

Farma Vezi toate articolele