Vaccinare, rapel: în ce interval poate fi făcută a doua doză și cât poate fi amânată

Toate persoanele care au primit prima doză de vaccin o vor putea primi și pe cea de-a doua, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Doza de rapel a vaccinului împotriva COVID-19 este asigurată pentru toate persoanele care au făcut prima doză, precizează Grupul de Comunicare Strategică (GCS), deși au ajuns doar jumătate din dozele de vaccin pe care le așteptau românii. Livrarea dozelor a fost redusă temporar în mai multe țări din Europa, producătorul urmând să-și mărească capacitatea de producție.

Astfel, acum există o diferență între numărul de persoane care efectuează rapelul pentru următoarele 3 săptămâni și numărul dozelor existente în stoc, însă potrivit GCS, necesarul de doze pentru rapel va fi rezervat din tranșele alocate săptămânal pentru România, așa cum au fost confirmate de compania Pfizer, pentru a asigura schemă completă de vaccinare pentru fiecare persoană.

În ce interval poate fi făcut rapelul

Conform precizărilor din prospect și ale OMS, rapelul poate fi făcut la un interval de 21-28 de zile, de la prima doză, existând posibilitatea chiar de a extinde, conform studiilor, până la 42 de zile, fără afectarea eficacității vaccinului, precizează GCS. „Nu se pune problema la acest moment de amânare a rapelului la nicio persoană”, se mai arată într-o precizare pentru presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel