Vaccinarea contra COVID, mesajul unui medic de familie pentru NEHOTĂRÂȚI: Acum nu e loc de neliniști și mari fițe. E pentru cei care vor!

Medic
Cunoscutul medic de familie arădean Otilia Țigănaș explică celor nehotărâți că, în condițiile în care dozele de vaccin COVID vin în tranșe, și în care plaforma și vaccinarea merg, dar cu probleme, pentru etapa a II-a, prioritate au la înscriere cei care chiar vor să se imunizeze. 

„Haideți să ne înțelegem nițel, vă rog! Apropo de vaccinarea anti COVID și platforma pentru etapa a doua, de curând pornită.

Ne aflăm la „faza unu a etapei a doua”, când lumea vrea să se vaccineze, vrea din suflet, dar nu se știe dacă poate, nici când, nici unde. La această (trecătoare, sper!) fază, o cred trecătoare fiindcă și centrele și platforma se vor regla din mers, singura mea grijă e să reușesc să vă înscriu. Deocamdată nu-i loc nici de mari fițe, nici de știu eu ce opțiuni personale, simpatii pentru orășele, nici nu transformăm dialogurile private cu mine în neliniști, și întrebări DACĂ e OK să te vaccinezi.

Astea vor fi după prima fază a etapei a doua. Este vreme berechet, după ce marii doritori se vor fi vaccinat și centrele vor începe să șomeze tehnic, este vreme atunci să mestecăm subiecte existențiale gen „cam cum îi cu ribozomii”, sau câte „catrene” are ARN-ul mesager.

Acum e DOAR despre cei care știu PRECIS că vor să se vaccineze și pentru care noi ne străduim să găsim un loc. 

Personal, dacă nu prindeam loc în prima tranșă și acum găseam loc la Brăila, eram deja pe drum spre Brăila. Zic Brăila, că-i la celălalt capăt al țării”, a scris dr Otilia Țigănaș, pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel