Vaccinarea copiilor cu vârste în 12 și 15 ani, la un pas de aprobare

Vaccinare. Foto: Pixabay
Medicul Valeriu Gheorghiță a afirnat că din vară ar fi posibilă vaccinarea împotriva COVID a copiilor între 12 și 15 ani.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune că din vară s-ar putea vaccina și copiii între 12 și 15 ani.

”Compania BioNTech-Pfizer a depus toată documentația necesară la Agenția Europeană a Medicamentului în vederea autorizării pentru grupa de vârstă 12-15 ani.

Ne aşteptăm ca în următoarele zile FDA (n. r. Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor) să acorde această autorizare şi foarte probabil că, în perioada lunii următoare, şi Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, aşa încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina şi persoanele din grupa de vârstă 12 - 15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze prin acordul părinţilor", a precizat dr Valeriu Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel