Vaccinarea împotriva COVID, disponibilă în Franța pentru toți locuitori peste 55 de ani

Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccinarea împotriva infecției COVID este disponibilă de luni, 12 aprilie, pentru toți francezii de 55 de ani și peste această vârstă. 

Vaccinarea împotriva COVID este disponibilă începând de luni pentru toţi francezii de 55 de ani şi peste această vârstă, a anunţat duminică ministrul sănătăţii Olivier Veran. Acesta a explicat că acest lucru este posibil graţie a două vaccinuri, cel produs de AstraZeneca, "pe care, începând de mâine (luni - n.r.), toţi francezii de peste 55 de ani, fără restricţii, îl vor putea primi", şi cel produs de Johnson & Johnson, livrat în Franţa începând de luni, propus, "pentru coerenţă şi eficacitate, tuturor celor de peste 55 de ani, fără restricţii".

Din 19 martie, Franţa rezervă celor cu vârste de peste 55 de ani vaccinul produs de laboratorul anglo-suedez AstraZeneca, după cazuri rare, dar grave de probleme de coagulare observate la pacienţii mai tineri. Vaccinul fabricat de Janssen-Cilag (grupul Johnson & Johnson) este autorizat în Franţa din 12 martie. Ministrul Veran a indicat că prima livrare va fi de 200.000 de doze. "Extindem vaccinarea", a spus Veran. Referindu-se la celelalte două vaccinuri autorizate în Franţa, Veran a amintit "anunţul extinderii campaniei de vaccinare pentru Pfizer şi Moderna la toate persoanele de peste 60 de ani începând din 16 aprilie".

Veran a anunţat totodată şi o extindere a perioadei scurse între cele două doze de vaccin cu ARN messager de la companiile Pfizer-BioNTech şi Moderna, de la 28 de zile, cât este în prezent, la 42 de zile. "Acest lucru ne va permite să vaccinăm mai rapid, fără să reducem protecţia", a explicat el, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel