Vaccinul AstraZeneca. Dr Valeriu Gheorghiță: mesajul legat de eficacitate poate a fost incorect transmis
Autor: DCMedical Team pe 03 Martie, 21:52 | Vaccinuri

Vaccin. Foto: Pixabay

Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță a făcut declarații despre limita de vârstă impusă la vaccinare cu serul AstraZeneca.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID, medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, susține legat de limitarea de vârstă la vaccinul AstraZeneca că ”trebuie făcute câteva precizări clare” și că ”această plajă limitată de vârstă a fost stabilită de fiecare țară în parte”.

”România a limitat recomandarea la vârsta între 18 și 55 de ani tocmai pentru că acolo erau toate datele disponibile care au putut sa valideze rata de eficacitate. Faptul că nu s-a putut calcula eficacitatea la grupa de vârstă mai mare de 55 de ani, nu înseamnă că acest vaccin nu este eficient sau nu își va dovedi eficacitatea. Din contră, au apărut date chiar din viața de zi cu zi, date pe 5,4 milioane de persoane din Marea Britanie, respectiv din Scoția, care au arătat protecția pe care o obțin persoanele vaccinate cu o singură doză de vaccin de la AstraZeneca după 28 de zile de la administrarea primei doze.

(...) Din nefericire, mesajul legat de eficacitate poate a fost incorect transmis! Dacă ne uităm doar la aceste date, 74% versus 95%, vom zice că dorim un vaccin cu o eficacitate mai mare, de 95%! Ceea ce ne interesează, în ultimă instanță, este să nu facem o formă severă de boală, să nu ajungem în spital”, a afirmat doctorul Valeriu Gheorghiță, potrivit DC News.

Vaccinuri Vezi toate articolele