Vaccinul AstraZeneca. Dr Valeriu Gheorghiță: mesajul legat de eficacitate poate a fost incorect transmis

Vaccin. Foto: Pixabay
Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță a făcut declarații despre limita de vârstă impusă la vaccinare cu serul AstraZeneca.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID, medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, susține legat de limitarea de vârstă la vaccinul AstraZeneca că ”trebuie făcute câteva precizări clare” și că ”această plajă limitată de vârstă a fost stabilită de fiecare țară în parte”.

”România a limitat recomandarea la vârsta între 18 și 55 de ani tocmai pentru că acolo erau toate datele disponibile care au putut sa valideze rata de eficacitate. Faptul că nu s-a putut calcula eficacitatea la grupa de vârstă mai mare de 55 de ani, nu înseamnă că acest vaccin nu este eficient sau nu își va dovedi eficacitatea. Din contră, au apărut date chiar din viața de zi cu zi, date pe 5,4 milioane de persoane din Marea Britanie, respectiv din Scoția, care au arătat protecția pe care o obțin persoanele vaccinate cu o singură doză de vaccin de la AstraZeneca după 28 de zile de la administrarea primei doze.

(...) Din nefericire, mesajul legat de eficacitate poate a fost incorect transmis! Dacă ne uităm doar la aceste date, 74% versus 95%, vom zice că dorim un vaccin cu o eficacitate mai mare, de 95%! Ceea ce ne interesează, în ultimă instanță, este să nu facem o formă severă de boală, să nu ajungem în spital”, a afirmat doctorul Valeriu Gheorghiță, potrivit DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel