Vaccinul COVID-19 de la Moderna, eficient 90% împotriva COVID-19 și 95% contra formelor severe ale bolii. STUDIU NOU

Vaccin anti COVID-19. Foto: Daniel Schludi / Unsplash
Vaccinul Moderna este eficient 90% împotriva COVID-19 și 95% contra formelor severe ale bolii, a anunțat compania americană de biotehnologie în urma unui nou studiu clinic de fază 3.

Noile date care arată eficacitatea vaccinului COVID-19 de la Moderna provin dintr-un studiu clinic de fază 3 realizat în rândul a peste 30.000 de persoane din Statele Unite. Eficacitatea împotriva COVID-19 este în ușoară scădere comparativ cu rezultatul de 94,1% raportat în urma unui amplu studiu clinic publicat în decembrie, în revista medicală New England Journal of Medicine.

Moderna nu precizează în comunicat dacă această scădere a eficacității vaccinului său este atribuită apariției noilor variante de coronavirus.
Compania de biotehnologie lucrează la două versiuni modificate ale vaccinului său, specifice noilor variante, ale căror rezultate în urma studiilor efectuate pe șoareci - care nu au fost deocamdată evaluate de oameni de știință - sunt încurajatoare.

„Noile date preclinice referitoare la vaccinurile noastre candidate specifice altor variante (de coronavirus) ne oferă încredere în capacitatea noastră de a anticipa apariția unor noi variante”, a declarat Stéphane Bancel, șeful Moderna.

Moderna a anunțat la 12 aprilie că a furnizat 132 de milioane de doze de vaccin anti-COVID19 în întreaga lume, dintre care 117 milioane în Statele Unite.

Studiul clinic al companiei realizat pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani a fost efectuat pe aproximativ 3.000 de participanți în SUA. Studiul pentru copiii cu vârste cuprinse între șase luni și 11 ani continuă să recruteze 6.750 de participanți în Statele Unite și China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel