Vaccinul împotriva COVID; cea mai căutată marfă de pe glob. Cu cât se vinde la negru
Autor: Florina Pop pe 03 Martie, 21:15 | Vaccinuri

Thorsten Neumann, președintele Asociației firmelor de protecție de valori mobile (TAPA) susține că pe măsură ce statele intensifică vaccinarea se vor înmulți acțiunile de contrafacere de seruri sau vindere la negru.

Thorsten Neumann, președintele Asociației firmelor de protecție de valori mobile (TAPA), a declarat că transporturile de vaccinuri COVID ridică mari riscuri de securitate. Și Interpolul anunța din decembrie 2020 că se vor înmulți furturile de vaccinuri odată ce statele vor demara campaniile de vaccinare.

”Un singur camion cu produse farmaceutice poate transporta bunuri cu valoare de milioane, iar transporturile de vaccinuri COVID valorează chiar și 70 de milioane de euro, a spus Neumann. Acum, vaccinul Covid-19 este cea mai căutată marfă din lume. Dacă furi un produs atât de valoros, îl poți vinde pe altă piață în câteva minute. Nu toate țările achiziționează la nivel național acest vaccin, iar persoanele care vor să îl procure și sunt dispuse să plătească, pot să intre pe piața neagră. Așadar, infractorii vor fura vaccinul într-o țară și îl vor vinde în alta.

Pentru o doză în valoare de 15-20 de euro se cer și 200 de euro”, afirma Thorsten Neumann, potrivit Dc News.

Vaccinuri Vezi toate articolele