Urmărește dezbaterea live

Vaccinul Moderna continuă să fie eficient după șase luni de la administrare (STUDIU)

Vaccin anti COVID-19. Foto: Daniel Schludi / Unsplash
Vaccinul Moderna împotriva COVID-19, care se administrează în două doze, continuă să stimuleze producția de anticorpi după șase luni de la administrare, potrivit unui nou studiu publicat marți în The New England Journal of Medicine.

Studiul va continua și în perioada următoare, pentru ca oamenii de știință să poată să identifice perioada în care anticorpii sunt detectați la persoanele imunizate cu acest vaccin.

Un nivel ridicat de anticorpi a fost detectat la toate grupele de vârstă participante la studiul clinic, persoanele mai tinere prezentând niveluri mai mari decât persoanele în vârstă.

Oamenii de știință doresc să continue monitorizarea participanților la studiu pentru a determina momentul în care protecția se reduce și pentru a vedea în ce grad poate fi adăugată o protecție suplimentară prin administrarea unor doze de rapel.

Într-un alt studiu, vaccinul Pfizer a dovedit o eficiență de aproape 92% după șase luni. În cazul vaccinului Moderna, nu se știe oferit un procent exact. Ambele vaccinuri s-au dovedit foarte eficiente împotriva formelor severe de boală.

Studiul despre eficiența ridicată a acestor vaccinuri vine în contextul în care Statele Unite continuă să crească numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare de teama unui al patrulea val al pandemiei. Marți, președintele Joe Biden a devansat cu două săptămâni, până pe 19 aprilie, data până la care toți americanii adulți vor fi eligibili pentru vaccinare.

Potrivit datelor anunțate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, peste 108 milioane de persoane, reprezentând aproape 33% din populația Statelor Unite, au primit cel puțin o doză din vaccinurile aprobate, iar peste 63 de milioane au fost imunizate cu ambele doze până marți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel