Vârstnici cu dizabilități, din Alba, au fost ținuti, ani la rând, în frig și înfometați

Bolnav
Un angajat al unui așezământ social din județul Alba susține că 9 vârstnici, cu dizabilități, au fost ținuți în frig ani la rând și înfometați, deși un ONG s-a angajat să aibă grijă de el. Angajatul a filmat imagini din centrul social și le-a dat presei.

Un angajat al unui centru social din Gâlda de Jos, județul Alba, a declarat că 9 vârstnici, cu dizabilități, au fost hrăniți cu mâncare expirată și au fost ținuți în frig, cu toate că ONG s-a angajat să aibă grijă de ei și primea bani în acest sens. Potrivit acestuia, bătrânii primeau la micul dejun untură pe pâine și ceai, deși ONG-ul care îi avea în grijă primea lunar câte 3.000 de lei pentru fiecare.

”Eu lucrez de un an acolo, însă nu am mai rezistat să fiu părtaş la tratamentul pe care o filantropie îl aplică oamenilor fără apărare şi bătuţi de soartă. Toată iarna, trei bolnavi au stat într-o cameră unde nu a mers caloriferul, unde e mucegai pe pereţi. Mă deranjează foarte mult pentru că eu personal l-am sunat pe părinte şi pe preoteasă şi le-am spus: adu un calorifer pentru că oamenii ăştia se îmbolnăvesc şi cu plămânii", a declarat angajatul, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel