Virus înrudit cu Ebola, confirmat după un deces în Africa de Vest: mortalitatea lui este de 25%

În Congo este epidemie de Ebola. Foto: CDC /John Saindon
Primul caz de infecție cu virusul Marburg, din aceeași familie virală cu Ebola, a fost confirmat după un deces în Guineea. 

Probele biologice au fost prelevate de la un pacient care a murit ulterior, iar analizele de laborator au confirmat prezența virusului.

Cazul a fost localizat în Gueckedou, aceeași regiune unde a izbucnit recent o epidemie de Ebola, adusă între timp sub control.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Africa, Matshidiso Moeti, a declarat că virusul Marburg are potențialul de a se răspândi la mare distanță și pe scară largă, citează Antena 3.

În prezent, autoritățile din Guineea încearcă să găsească persoanele care au intrat în contact cu persoana decedată și au fost identificați patru contacți de mare risc, inclusiv un lucrător sanitar. Alți 146 de oameni ar fi putut contracta, de asemenea, virusul.

Sistemele activate în Guineea și în țările vecine în vederea controlului recentei epidemii de Ebola sunt acum utilizate din nou, ca urmare a situației create după confirmmarea Marburg.

Marburg este un virus transmis de liliecii frugivori, semnalat în țări din Africa.

A fost depistat prima dată în orașul german Marburg în anul 1967, la personalul de laborator care a intrat în contact cu maimuțele verzi aduse din Uganda.

Provoacă febră și afecțiuni ale sângelui și duce la deces într-un caz din patru. Transmisia de la om la om se realizează prin fluidele pacientului infectat.

Nu există tratament antiviral, fiind tratate doar simptomele bolii.

Cea mai recentă epidemie de Marburg s-a produs în 2005 în Angola, unde a ucis peste 200 de oameni însă cazuri sporadice au mai fost raportate în Congo, Kenya, Africa de Sud și Uganda, mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel