Vlad Voiculescu, EXPLICAȚII: Cum vor fi redeschide școlile din 8 februarie, în funcție de numărul de infectări

Elev, coronavirus, școală
Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a explicat cum vor fi redeschise școlile, din 8 februarie, în funcție de coeficientul de infectare la mia de locuitori, din orașele/localitățile unde se află unitățile de învățământ respective. 

„Dacă lucrurile nu se vor schimba semnificativ în următoarele săptămâni, pe 8 Februarie se vor redeschide școlile”, a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, p pagina sa de Facebook, după discuția avută la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis. 

Mai precis, a explicat el: 

- toate școlile vor fi deschise în localitățile aflate în scenariul verde. Scenariul verde înseamnă de fapt că în orașul respectiv coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este și rămâne sub 1,5.

- grădinițele, clasele primare și cele terminale (clasele a 8-a și a 12-a) deschise pentru localitățile aflate în scenariul galben. Scenariul galben înseamnă de fapt că în urbea respectivă coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este între peste 1,5, dar sub 3. 

- grădinițele și clasele primare (1-4) deschise în localitățile aflate în scenariul roșu, dar cu o condiție. Mai exact, e vorba de localitățile care au un coeficient de peste 3, dar sub 6 la mie (coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel