Vopseaua de ouă conține și mai multe chimicale. Studiu ANPC

Ouă de Paște  FOTO: pixabay
Un studiu al Asociației Naționale de Protecția Consumatorului susține că vopseaua de ouă conține și mai multe chimicale.

Vopseaua de ouă conține mai multe chimicale, susține un studiu al Asociaţiei Naţionale de Protecţia Consumatorului. Cercetarea susține că vopseaua de ouă care se vinde pe piaţa românească are cu 58% mai mulţi aditivi decât în urmă cu 6 ani. E102 e unul dintre aceștia și are un puternic efect cancerigen.

Reprezentanții ANPC recomandă oamenii să citească etichele produselor pe care le cumpără. ”Sunt unii oameni care cumpără acelaşi tip de vopsea de multă vreme, şi merg pe încredere. Nu contează neapărat ce conţine, ci dacă face treabă bună când e vorba de culoare. Ceea ce este important este să cumpărăm vopsea de ouă şi să nu cumpărăm vopsea tipografică, vopsea de maşină. Dacă pe eticheta oului vopsit nu se regăsește informația cu privire la vopseaua respectivă, mai bine nu îl cumpărăm”, afirmă președintele Infocons, Sorin Mierlea, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel