Ziua Internațională a Asistentului Medical. Mesajul Colegiului Medicilor București: asistentul medical este indispensabil

Profesoara Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București, a transmis miercuri, 12 mai, un mesaj de Ziua Internațională a Asistentului Medical.

Mesajul președintelui Colegiului Medicilor București, profesoara Cătălina Poiană:

”Asistentul medical este parte a echipei medicale. Medici și Asistenți, mereu am fost, suntem și vom fi împreună.

Pacientul are nevoie de medic, dar cu siguranță are nevoie și de îngrijirea asistentului medical. Ca și medicul, asistentul medical are un rol fundamental în realizarea actului medical. Nu trebuie uitat că semnificația cuvântului echipă este dată și de legătura ce există între asistentul medical și medic. De la rolul asistentului medical într-o sală de operație, atunci când deciziile se iau într-o fracțiune de secundă, la rolul asistentului medical într-un cabinet, și oriunde asistentul medical își desfășoară profesia... acesta este indispensabil.

Pe lângă alte cerințe pe care le știm cu toții, ca un sistem sanitar să fie perfect funcțional acesta trebuie să aibă ca o constantă și un număr suficient de asistenți medicali. Nu mai departe de acum câteva zile am fost parte din organizarea unui eveniment care a arătat forța unei echipe și anume Maratonul Vaccinării - Ediția București. Am văzut un eveniment la care partea medicală a lucrat în regim de voluntariat, dar a lucrat ca o echipă. Dumneavoastră, asistenții medicali din București ați fost acolo într-un număr foarte mare, ați dat dovadă de solidaritate și implicare.

Mulți când vorbesc de sistemul medical vorbesc de resurse. Iar acestora le spun că prima resursă pe care trebuie să o ia în calcul este cea umană. Când vorbim de sănătate vorbim în primul rând de medici și de asistenți medicali. Poți cumpăra paturi, poți cumpăra stații de oxigen, dar pentru medici și asistenți îți trebuie oameni implicați, oameni care se formează în timp. Împreună suntem o echipă, împreună facem să funcționeze sistemul medical bucureștean și românesc! Vă mulțumesc și vă doresc sănătate și să lucrați într-un mediu corect, profesionist, funcțional, astfel încât să oferiți cea mai bună îngrijire pacienților dumneavoastră!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel